tisdag 14 juni 2016

Tisdagsklubben

Anna Fredrikssons tidigare tre romaner hade jag tyckt bra om, i synnerhet Augustiresan men också Sommarhuset, den första. Därför fick Tisdagsklubben följa med hem från Hedengrens bokhandel i Stockholm i våras då körsbärsträden blommade.

Tisdagsklubben blir man inte heller besviken på om man vill läsa i genren relationsroman och vardagsrealism. Tisdagsklubben kallas också feelgood-roman och okej, jag kan gå med på att slutet gör den till en sådan. Annars är jag inte förtjust i etiketten feelgood, i synnerhet inte om den sätts fel, i så fall förringar den.

Anna Fredriksson är bra på att skriva om relationer och konflikter inom familjen eller på arbetsplatsen. Tisdagsklubben är en bok om livsval och förändring med en huvudperson, Karin, som är drygt 60 år, ännu inte pensionerad men ganska snart. Hennes liv är invant, hon och hennes man är fast i gamla vanor och roller. Så där som det brukar vara. Mannens stroke och en matlagningskurs vänder upp och ner på allt. Tycker att boken kanske känns litet ytlig med för enkla lösningar på problemen, men läste den (ändå) gärna och ivrigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar